Barion Pixel szoftver fejlesztési szerződés - InformatikaiJog.hu - dr. Németh Ádám
Telefon
E-mail

Szoftver fejlesztési szerződés

Forduljon szakértő irodánkhoz
ha Szoftver fejlesztési szerződésre
van szüksége

dr. Németh Ádám alapító ügyvéd

Fontos rögtön az elején tisztáznunk, hogy a szerzői jogi törvény alapján minden esetben írásban kell szerződést kötnünk, ha valamilyen szerzői jogilag védett művet hozunk létre (akár egy könyv, akár egy szoftver, vagy egy honlap a szerződés tárgya). 

Ha viszont egyszerű a fejlesztési projekt és tudjuk, hogy mit szeretnénk ebben a szerződésben szabályozni (erről bővebben az erről szóló cikkünket ajánljuk), akkor ehhez nem kell feltétlenül ügyvéd. 

Ha viszont speciális a fejlesztés tárgya (pl.: egy nagyobb volumenű, vagy egyedi szoftverről van szó), vagy fontos a piacvédelem (a fejlesztő másnak ne fejlesszen ugyanolyan szoftvert) vagy fontos számunkra, hogy tiszták legyenek a jogi lehetőségek, biztosítani szeretnénk a saját jogi helyzetünket, akkor mindenképpen ajánljuk, hogy forduljanak hozzánk. 

Sok esetben sajnos csak akkor találkozunk már a szoftver fejlesztési szerződéssel, vagy annak hiányával, amikor a hibás teljesítés miatt peres képviseletet készítünk elő, vagy amikor az értékesítési lehetőségeket vizsgálva kell felmérni a jogi lehetőségeket és azok hiányát és amikor a fejlesztőtől való távozás lehetőségét kell meghatározni.

Az ügyvéd meg tudja előzni a kényelmetlen helyzeteket, ezért ha fontos számunkra a honlapunk, vagy a szoftver, akkor pár órás munkával komoly károktól tudjuk megmenteni magunkat. 

Például érdekes tapasztalat, hogy a fiatal start up cégek és csapatok sem szeretnek jogászt bevonni egy fejlesztési folyamat elején. Ilyenkor mindig megnyugtatjuk ügyfeleinket, hogy az ügyvéd nem a bizalmatlanság, hanem a gondosság jele, nem kell félni felvetni a komoly kérdéseket egy fejlesztésben. Példánk erre, hogy ha nem vonnak be egy nagy projektbe ügyvédet, az olyan, mintha álmaik házánál a kőművesen spórolnának.

Az is kényelmetlen, amikor a fejlesztővel megromlott viszony keretében kell az ügyfelet tájékoztatni, hogy a szoftverre nem illeti meg módosítási jog, így ha el is hagyja a fejlesztőt, akkor sem tudja a szoftvert módosítani.

Elsőként felmérjük az üzleti igényeket és a fejlesztéssel kapcsolatban lesznek kérdéseink.

Másodsorban elmondjuk, hogy egy szoftver fejlesztési szerződésnek mit kell tartalmaznia, mi a piaci gyakorlat és milyen védelmi intézkedéseket javaslunk mindenképpen a szerződésbe építeni.

Ezt követően a fejlesztésre szabott szoftver fejlesztési szerződést készítünk, amiben az üzleti igényeket lefordítjuk a jog nyelvére. 

Mivel több száz fejlesztést láttuk már, lehet, hogy tudunk olyan megoldást is, mire Ön nem is gondolt volna

Az Ügyvédi Iroda óradíja 30 000 Ft + ÁFA. 

Egy egyszerűbb szoftver fejlesztési szerződés (vagy például egy honlap fejlesztési szerződés) általában 2-3 munkaóra alatt elkészíthető, nagyobb projekt esetében a munkadíj arányosan nő.

Tapasztalat
Rengeteg fejlesztési szerződést készítettük már el. Ezek között volt szoftver értékesítés, SaaS szolgáltatás, termék értékesítés, szabad szoftver. A peres képviseletben is tapasztalattal rendelkezünk, így azt is tudjuk becsülni, hogy milyen esélyei lehetnek egy perben.
Informatikai és gyakorlati szemlélet
Állandó jogi képviselői vagyunk informatikai cégeknek, ezért látjuk, érezzük és szeretjük az informatika világát. Nem lesz gond, ha egy új informatikai megoldás, vagy üzleti koncepció szerződését kell elő.
Együtt dolgozunk Önnel
Együtt dolgozunk az ügyféllel, hogy a kereskedelmi célok és a jogi megfelelőség biztosan találkozzanak.
Rugalmasság
Az ügyfél igényeit maximálisan figyelembe vesszük az árképzés és a kért eredmény tekintetében is.
Ügyvédi felelősségbiztosítás
Irodánk ügyvédi felelősségbiztosítással rendelkezik, ez biztonságot nyújt Önnek is.
Previous slide
Next slide

Kérje ajánlatunkat!

Az ajánlatot kérek gomb megnyomásával hozzájárulok az itt megadott adataimnak az adatkezelési tájékoztató szerinti kezeléséhez.

Köszönjük, hogy megtisztel minket bizalmával

Szerzői joggal foglalkozó szakmai cikkeink

Szoftver adatvédelmi audit

Szoftver adatvédelmi audit Mit értünk szoftver adatvédelmi audit alatt? Irodánk több ilyen auditot is megcsinált már, ezért összefoglaltuk, hogy mikor és milyen célból érdemes szoftver adatvédelmi

Tovább olvasom »

Forráskód letét

Forráskód letét a gyakorlatban Ügyvédi Irodánk forráskód letéttel is foglakozik, cikkünkben összefoglaljuk, hogy álláspontunk szerint a forráskód letétnek milyen folyamat szerint kell megvalósulnia. Mi a forráskód

Tovább olvasom »
MIT licence

MIT licence

MIT licence Az MIT licence egy megengedő típusú licence, amit az MIT egyetemen alakítottak ki. A licence megengedő volta abba nyilvánul meg, hogy nem köti le a fejlesztő

Tovább olvasom »

Jogsértő Google hirdetés

Jogsértő Google hirdetés A cikkben azzal foglalkozunk, hogy mit tehetünk, ha egy jogsértő Google hirdetésben védjegyünket vagy más jogilag védett nevünket használja fel valaki. Mitől lesz

Tovább olvasom »
influencer marketing

Influencer szerződés

Influencer szerződés A cikkben azt vizsgáljuk, hogy mire kell figyelni, ha influencer marketing szerződést kötünk. Nézzük is, hogy mik a legfontosabb elemei egy ilyen szerződésnek. 1.

Tovább olvasom »