Barion Pixel Adatvédelmi tanácsadás - InformatikaiJog.hu - dr. Németh Ádám
Telefon
E-mail
adatvédelmi tanácsadás

Miért jó dolog az adatvédelmi tanácsadás?

Egyszerű példával tudom a tanácsadó szükségességét szemléltetni. 

Adott egy cég, ami oktatásokat tart, ezeket ingyen megnézheti bárki, csak meg kell adnia pár adatát, hogy az élő oktatásra be tudjon lépni az erre szolgáló felületen. 

A cég célja, hogy ezzel a tevékenységével a potenciális ügyfeleinek az adatát megszerezze és később megkeresse őket üzleti lehetőséggel is. A kialakításkor azonban több hibát is vétettek. 

Egyrészt a regisztrációkor külön kértek hozzájárulást az oktató videó megtekintéséhez, külön a hírlevél feliratkozáshoz. Később persze azoknak az adatait is kezelték marketing célból, aki nem iratkozott fel hírlevélre, pedig ezeknek az embereknek az adatait az oktatás végén törölni kellett volna.

Hogy tudjuk megoldani, hogy minden helyes legyen?

A cég nem tudta, hogy feliratkozást ösztönző eszközként lehet azt a megoldást alkalmazni, hogy a hírlevél feliratkozást az oktatáson való részvétel feltételéül kötjük. 

Ha tanácsadóhoz fordulnak még időben, akkor ez kiderült volna, megspóroltak volna egy checkboxot és a céljuk is teljesült volna, mert mindenki bekerül a hírlevél listájukra, aki az oktatásra regisztrál. 

A tanácsadó a közös gondolkodással meg tudja találni az ügyfél célját legjobban szolgáló és adatvédelmi oldalról is megfelelő megoldást. 

 

Ha komplex adatvédelmi audit érdekel, keresd fel, ezzel kapcsolatos oldalunkat.

Saját elvárásunk a munkákkal kapcsolatban

Gyorsaság

Az adatvédelmi tanácsadás során a válaszokat az ületi célokat figyelembe véve a lehető leggyorsabban igyekszünk megadni.

Ha már telefonban tudunk segíteni, akkor nem terhelünk felesleges konzultációval.

Megbízhatóság

Régóta készítünk adatvédelmi auditokat és adunk adatvédelmi tanácsokat ügyfeleinknek, több cégnek is adatvédelmi tisztviselői vagyunk ezért már rengeteg problémával találkoztunk.

Ha pedig valami új jön velünk szembe, addig kutatjuk a kérdést, amíg meg nem találjuk a választ.

Gyakorlati személet

Tudjuk, hogy az adatvédelem sokszor életszerűtlen, ennek ellenére igyekszünk azt élhetővé tenni. 

Az informatikai megoldásokat is nyomon követjük, egy jó informatikai szolgáltatás sokszor megoldja a felmerülő adatvédelmi aggályokat.

Az adatvédelmi tanácsadás menete

Megkeresel minket
Telefonon, email-ben, vagy a lenti űrlapon is fel tudod venni velünk a kapcsolatot. Természetesen már itt köt minket az ügyvédi titoktartás.
Egyeztetjük a problémát
Átbeszéljük, hogy mire lenne szükséged, ez ingyenes, kötöttségek nélküli lépés.
Egyeztetjük a tanácsadás díját
Az Ügyvédi Iroda 30 000 Ft+ ÁFA/óra díjon dolgozik, a feladat alapján megbecsüljük a szükséges munkaidőt, ami alapján egy végleges összeget kapsz a feladat ellátására vonatkozóan.
Feladat megoldása
Igényed szerint szóban, vagy írásban megadjuk számodra a szükséges válaszokat.
Számlázunk
Számlát a feladat ellátását követően adunk ki, 15 napos fizetési határidővel.
Previous slide
Next slide

Keress meg minket

Vagy töltsd ki ajánlatkérési űrlapunkat

Az ajánlatot kérek gomb megnyomásával hozzájárulok az itt megadott adataimnak az adatkezelési tájékoztató szerinti kezeléséhez.

Köszönjük, hogy megtisztelsz minket bizalmaddal

Ha bővebb információra van szükséged rólunk, olvass utánunk a Rólunk rovatban, vagy nézd meg cikkeinket weboldalunkon, Facebookon vagy LInkedIn-en.